четверг, 28 февраля 2013 г.

1 березня - міжнародний день кішок

Ці милі, по більшості пухнасті і ласкаві тварини, давно і по праву заслужили у людей повагу й любов. На сьогоднішній день, за даними проекту DilovaMova.com, налічується близько 256-ти порід домашніх кішок, кожна з яких володіє своєрідним набором достоїнств і якостей, що дозволяють їй залучати до себе все більше і більше уваги з боку численних любителів і заводчиків цих прекрасних створінь.
Кішка супроводжує людину на землі напевно від самого початку історії людської цивілізації. Вона може бути вимоглива до себе і до оточуючих, навіть десь нав’язлива, проте завжди дотримується якихось, притаманних тільки їй одній, власних правил поведінки, які і досі дивують нас день у день.
На сторінках шкільного сайту створений фотоальбом "Наші любимці". Якщо ви хочете, щоб вашими котиками милувалися всі, надсилайте фото за адресою complex_2_@rambler.ru або розміщайте фото в альбом самі.
А ще 1 березня –Всесвітній день імунітету.
 Щорічно 1 березня відзначається «Всесвітній день імунітету»( за ініціативою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ) з 2002 року). Мета цього дня - в залученні широкої громадської уваги до проблем, пов’язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням та зміцненням імунітету в цілому. Імунітет (від латинськ. слова immunitas –звільнення) – це здатність імунної системи зберігати цілісність і сталість внутрішнього середовища організму. Імунна система відповідає за два важливі процеси: заміну пошкоджених клітин різних органів тіла і захист від проникнення різного роду чужорідних агентів. Таким чином забезпечується протиінфекційний, протипухлинний захист і генетична стабільність організму.
Вірними помічниками імунітету є:
1. Здоровий спосіб життя, достатній сон, свіже повітря, рух, загартовування.
2. Збалансоване раціональне харчування з обов’язковим вмістом сирих овочів, фруктів та ягід, які містять «живі» субстанції, необхідні для функціонування імунної системи. Зокрема, корисними є свіжі соки з  моркви, журавлини, буряка, яблук, які правильно вживати з рослинною олією за для засвоєння жиророзчинних вітамінів, з яких вітамін Е – потужний антиоксидант.  В харчовому раціоні повинні бути молочні продукти, м'ясо, риба, бобові, горіхи, продукти бджільництва та незамінні джерела фітонцидів – зелень, цибуля, часник, які сприяють очищенню організму від мікробів.
3. І, звичайно, ендорфіни, а це – позитивні емоції, сміх, приємні враження, любов до людей.
Бажаємо всім міцного імунітету!

Комментариев нет:

Отправить комментарий